vervolg gebonden zijn

jump orange 6Veel te vaak zien we mensen vastlopen in hun leven. Zowel binnen als buiten de kerk zien we dat er veel leed is. Verdriet, angst, eenzaamheid, burn-out, depressie, rouw, huwelijksproblemen, gevolgen van misbruik, verslavingsproblematiek… en zo kunnen we nog wel even door gaan.

Problemen waarmee soms vele jaren wordt rondlopen zonder dat anderen er weet van hebben. Mensen gaan gebukt onder een last die, als het ware drukt op de schouders. Een last die in sommige gevallen al op jonge leeftijd gevormd is. Het langdurig verdringen van emotionele problemen gaat vaak hand in hand met toenemende lichamelijke klachten. Hoe harder we ons verzetten, des te meer energie het kost. Het voelt of de problemen onlosmakelijk verbonden zijn met ons leven.

 

Lang niet iedereen kan, wil of durft daarvoor hulp te vragen. Ook bij de omgeving is er vaak schroom om te vragen hoe het er werkelijk mee gaat. Mensen raken in een sociaal isolement en het gevoel van eenzaamheid neemt alleen maar toe.

 

Gaat dit over jou. Ben jij te bang om nog meer pijn gedaan te worden of bang om afgewezen te worden. Heb jij de hoop op verbetering verloren. Wil jij anderen niet tot last zijn met jouw problemen. Neem jij alle pijn en moeite voor lief omdat het er nou eenmaal bij hoort. Loop jij jaren met emotionele problemen omdat anderen jou verkeerd behandeld of zelfs mishandeld hebben. Heb jij jezelf geleerd hoe te gedragen, en wil jij anderen niet teleurstellen. Zeg jij tegen jezelf dat het allemaal best mee valt terwijl jij weet dat de pijn eigenlijk te groot is. Ga jij moe en zwaar belast door het leven maar jij kunt telkens net op tijd weer opkrabbelen. Had jij gehoopt op een fijn leven, maar voelt iedere dag als overleven. Loop jij met leugens rond omdat je anderen niet willen kwetsen met de waarheid. Voel jij schaamte over jou falen en draag jij maskers om dit te verhullen.

 

jump orange 3Als dit over jou gaat weet dan dat er een plaats is waar gebroken harten genezen, waar vermoeide zielen tot rust komen. Er is iemand door wie jij niet wordt afgewezen. Er is een plaats waar wonderen gebeuren en waar mensen bovennatuurlijk worden aangeraakt. Er is iemand die geneest en herstelt, die jou vrij wil maken van de alle duisternis in jouw leven. Wij willen je bemoedigen die plaats bij Hem te zoeken, zelf of met behulp van anderen. Wij willen mensen in geloof meenemen naar het liefdevolle hart van Jezus, Gods Zoon.

 

Jezus is liefde en Hij is geduldig. Hij is vriendelijk en niet jaloers. Hij doet niet gewichtig en is niet trots. Hij kwetst niet, is niet egoïstisch en voelt zich nooit beledigd. Hij neemt niemand iets kwalijk. Hij is niet blij met onrecht, maar juist met de waarheid. Hij beschermt altijd, heeft altijd vertrouwen, verwacht het altijd van God en houdt stand. Aan Zijn liefde voor jou komt nooit een einde.

 

Hij, Jezus Christus, is het die jouw roept en vraagt of Hij in jouw hart mag komen wonen. Om met jou samen één te zijn, tot in de eeuwigheid.

 

In de Bijbel zegt Jezus tegen ons allemaal ‘kom naar Mij toe, allen die vermoeid en belast bent, en Ik zal je rust geven. Neem Mijn juk op je, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart en je zult rust vinden voor jouw ziel; want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht’.

 

Door naar: God leren kennen >